Vacature penningmeester
Lijkt het je leuk om betrokken te zijn bij deMuziekFabriek en herken jij je in onderstaand functieprofiel?


Vacature penningmeester deMuziekFabriek Utrecht

Stichting deMuziekFabriek Utrecht zoekt per direct een penningmeester (m/v/x).

deMuziekFabriek is dé plek voor muziekeducatie in Utrecht. Wij streven ernaar iedereen met plezier muziek te laten maken. Sinds 12 jaar bedienen wij een brede doelgroep en verwelkomen we inmiddels zo’n 900 leerlingen per schooljaar. Iedereen vanaf 1 jaar kan bij ons op les.

Wie zijn wij

Onze gedreven directie bestaat uit Eva Kieboom en Rogier Steijaert. Een team van 23 docenten werkt samen met deMuziekFabriek. Onze docenten zijn in het bezit van een conservatoriumdiploma en blijven leren op ambachts- en didactisch niveau. Zij stemmen hun lessen af op de leerdoelen van de leerlingen.

Bij deMuziekFabriek staat de docent naast de leerling. Dit zorgt voor een veilige en informele sfeer die terug te zien is bij o.a. het zomerfestival en het kerstconcert. Leerlingen voelen zich prettig bij deMuziekFabriek en verbinden zich hierdoor voor een langere tijd. 

Daarnaast hechten wij veel waarde aan een heldere communicatie naar onze leerlingen en professionaliteit binnen de stichting. Hiervoor werken wij met externe ondersteuning. 

De directie werkt samen met het bestuur. Deze is actief betrokken bij het bepalen van de visie en het beleid van de stichting en het opstellen en monitoren van de begroting. Door het aflopen van de huidige bestuurstermijn van twee bestuursleden zoeken wij per direct een nieuwe penningmeester en voorzitter. De huidige voorzitter zal aanblijven als algemeen bestuurslid. 

Als penningmeester stel je samen met de directie de jaarbegroting op en controleer je de financiële rapportages, fungeer je als klankbord van de directie en geef je samen met de andere bestuursleden advies bij financieel-strategische besluitvorming en budgettering. Een kritische blik op kansrijke nieuwe inkomstenstromen en gerichte advisering bij financiering zijn daarbij zeer welkom. 

Functieprofiel

  • Je hebt kennis, ervaring en inzicht in financiële processen en kan op een energieke en frisse manier invulling geven aan deze rol.
  • Je hebt een  financieel-economische opleiding gevolgd en/of professionele ervaring op dat gebied; 
  • je hebt hart voor kunst en cultuur 
  • je spreekt de taal van de boekhouder
  • Je werkt graag samen, bent communicatief vaardig en hebt een open houding.

Het bestuur vergadert eenmaal per kwartaal (in de avond). Gemiddeld wordt er een inzet van ca. 2 uur per maand verwacht ter voorbereiding van en aanwezigheid bij vergaderingen. De functie is onbezoldigd, wel biedt deMuziekFabriek een jaarlijkse korting van 25%. 

Ben jij de persoon die we zoeken? Dan hopen we snel van je te horen. We ontvangen je motivatie en CV graag via info@demuziekfabriekutrecht.nl. 

Voor vragen over het profiel en/of de procedure kan je per e-mail contact met ons opnemen.
Meer informatie over deMuziekFabriek vind je op onze website.

Muzikale groet,
Eva Kieboom en Rogier Steijaert